När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Aktuella studier för patienter

Studie 469. Läkemedelsstudie mot svamp i underlivet

Har du symptom på svamp i underlivet just nu? Vi söker kvinnor minst 18 år till en läkemedelsstudie med en ny typ av behandling mot svamp i underlivet.

MER INFORMATION

Studie 494. Läkemedelsstudie mot celiaki (glutenintolerans)

Vi söker personer med celiakidiagnos som har gått på en glutenfri diet de senaste 12 månaderna, men som fortfarande upplever symptom. Studien pågår på våra kliniker i Uppsala och Stockholm.

MER INFORMATION

Studie 452. Läkemedelsstudie mot Alzheimers sjukdom

Vi söker dig som är diagnostiserad med tidig Alzheimers till en forskningsstudie i Uppsala.

MER INFORMATION

Studier för dig med migrän

Läkemedelsstudie för att hindra migränanfall

Vi söker deltagare som är mellan 18-65 år till en forskningsstudie med ett läkemedel under utveckling för att hindra migränanfall. Studien pågår på våra kliniker i Uppsala och Stockholm.

MER INFORMATION

Läkemedelsstudie för att lindra migränanfall

Vi söker deltagare som är mellan 18-65 år till en forskningsstudie med ett läkemedel under utveckling för att lindra migrän. Studien pågår på våra kliniker i Uppsala och Stockholm.

MER INFORMATION

Delta i en migränstudie på vår klinik i Stockholm

Vi söker deltagare som är mellan 18-75 år till en forskningsstudie med ett läkemedel under utveckling mot migrän och huvudvärk som är utlöst av läkemedelsöveranvändning.

MER INFORMATION

Delta i en migränstudie på vår klinik i Stockholm

Vi söker deltagare till en migränstudie för att minska förekomsten av migränanfall. Studien pågår på vår klinik i Stockholm.

MER INFORMATION

Övriga studier

Studie 368. Internationell KOL-studie

Vi söker rökare eller f.d rökare som drabbats av KOL till en läkemedelsstudie i Stockholm. I studien sker totalt 16 besök under 2 år. 

Mer information

KOL-studie i Uppsala och Stockholm

Vi söker dig som är drabbad av kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och som vill delta i en klinisk studie med 3 besök under en ettårsperiod. 

Mer information

Studie 409. Studie på svårläkta bensår

Vi söker personer med svårläkta bensår till en studie i Göteborg, Linköping, Lund och Stockholm. Resultaten från studien kan leda till utvecklingen av bättre läkemedel för behandling av svårläkta bensår.

Mer information

Våra kliniker

Vi har kliniker i Uppsala, Stockholm, Linköping och Göteborg där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning i människa. Samtliga studier har godkänts av Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

CTC Akademiska

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC Oscar

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC MTC

Dag Hammarskjölds väg 14
752 37 UppsalaTelefon: 070-957 48 00
E-post: mtc@ctc-ab.se

Karta
CTC Karolinska

Karolinska vägen 22
171 64 SolnaTelefon: 073-153 21 00
E-post: karolinska@ctc-ab.se

Karta