När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Information till forskningspersoner med anledning av COVID-19

Med anledning av spridningen av Coronaviruset (Covid-19) har CTC utfärdat en policy som omfattar vår personal/besökare till CTC/forskningspersoner. CTC följer generella råd och rekommendationer som utfärdats av den svenska Folkhälsomyndigheten och är beredda att ställa om när nya rekommendationer ges. Aktuell information finns att tillgå på Folkhälsomyndighetens webbplats:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Som besökare till vår klinik måste du vara helt fri från sjukdomssymtom såsom snuva, feber, hosta, andningssvårigheter och andfåddhet. Om du varit sjuk ska du ha varit symtomfri i 14 dagar innan du besöker vår klinik. Om du varit utomlands behöver du vänta 14 dagar innan du får besöka oss.

För allas säkerhet har åtgärder vidtagits med extra noggrann daglig städning inklusive desinficering av ytor och dörrhandtag. Extra rutiner gällande mathantering har upprättats. Frukost, lunch och fika serveras engångsförpackat och hanteras av personal. Besökare och personal uppmuntras att inte åka kommunalt till och från CTC. Vid övernattning i våra kliniksalar placeras sängarna så att det föreligger minsta möjliga risk för eventuell smittspridning. Tydliga riktlinjer finns om personal eller besökare ändå skulle smittas av Covid-19.

Våra kliniker

Vi har tre kliniker, två i Uppsala och en i Linköping där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning på människor. Samtliga studier har godkänts av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

Fas I enheten Uppsala Akademiska

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
Fas I enheten Oscar II

Dag Hammarskjölds väg 10
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
Fas III enheten Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 10
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
Fas III enheten Linköping

Brigadgatan 26
587 58 LinköpingTelefon: 073-076 16 21
E-post: linkoping@ctc-ab.se

Karta