När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Information till forskningspersoner med anledning av COVID-19

Med anledning av spridningen av virusinfektionen covid-19 och av hänsyn till våra anställda, samt övriga besökare till CTC:s kontor och kliniker, gäller följande riktlinjer:

  • Du som upplever förkylningsliknande symtom, feber, luftvägsbesvär eller diarré, vänligen kontakta ansvarig sköterska för ombokning av ditt besök.
  • Du som har en konstaterad covid-19-infektion måste vara symtomfri i minst 14 dagar innan du besöker oss.
  • Vid ankomst till vår klinik kommer vi att ställa frågor angående ditt hälsotillstånd 14 dagar tillbaka i tiden.

Symtom kan vara allt ifrån lindrigare förkylningssymtom till mycket svåra luftvägsbesvär med behov av respiratorvård. Observera även att symtom såsom allmän sjukdomskänsla, muskelvärk och mag/tarmbesvär förekommer i samband med infektion av covid-19.

Du som omfattas av något av kriterierna ovan och har planerat att besöka någon av våra kliniker så ber vi dig att boka om ditt besök.

Tack för din förståelse och respekt för dessa riktlinjer!

För allas säkerhet har åtgärder vidtagits med extra noggrann daglig städning inklusive desinficering av ytor och dörrhandtag. Extra rutiner gällande mathantering har upprättats. Frukost, lunch och fika serveras engångsförpackat, i den mån det går, och hanteras av personal. Besökare och personal uppmuntras att inte åka kommunalt till och från CTC. Vid övernattning i våra kliniksalar placeras sängarna så att det föreligger minsta möjliga risk för eventuell smittspridning. Tydliga riktlinjer finns om personal eller besökare ändå skulle smittas av Covid-19.

CTC följer generellt de råd och rekommendationer som utfärdats av svenska Folkhälsomyndigheten och dessa kan komma att förändras när nya rekommendationer ges. Aktuell information finns att tillgå på Folkhälsomyndighetens webbplats.Våra kliniker

Vi har kliniker i Uppsala och Stockholm där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning i människa. Samtliga studier har godkänts av Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

CTC Akademiska

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC Oscar

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
ClinSmart Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 10C 4 tr
752 37 UppsalaTelefon: 070-957 48 00
E-post: forsoksperson.uppsala@clinsmart.se

Karta
ClinSmart Stockholm

Karolinska vägen 22
171 64 SolnaTelefon: 073-153 21 00
E-post: forsoksperson.stockholm@clinsmart.se

Karta