När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Har du KOL och vill vara med i en läkemedelsstudie?

Vid ClinSmart i Uppsala pågår en ny internationell studie där man ska utvärdera ett nytt läkemedel under utveckling som ska ges som tillägg till ordinarie KOL-medicinering. 

För att kunna delta i studien krävs bl.a: 

  • att du är över 40 år 
  • att du har svår KOL 
  • att du är rökare eller har varit rökare i minst 10 år 
  • att du det senaste året haft ett skov som behövt behandlas med antibiotika eller kortisontabletter, eller blivit inlagd på sjukhus för en försämring av din KOL.

Studien kommer att pågå i drygt två år och innebär totalt 16 besök på kliniken. Samtliga besök hos läkare och studieläkemedlet är gratis. Ersättning utgår för resor. 

Om beskrivningen ovan passar in på dig och om du är intresserad av ytterligare information om ovanstående studie är du välkommen att skicka ett anmälningsformulär här nedan, ringa på telefon 018-303399 eller skicka e-mail till forsoksperson.uppsala@clinsmart.se. 

Ansvarig läkare för studien är Folke Sjöberg.

Måste skrivas enligt YYYYMMDD-XXXX

Anmälan

Ovan angivna uppgifter kommer att sparas i CTC:s databas CQ. Syftet med denna databas är att samla kontaktuppgifter, adress- och specifik hälsoinformation om personer som är intresserade av att delta i kliniska prövningar. CTC godtar sig rätten att använda dessa personuppgifter för att kontakta dig angående studier du medverkar/medverkat i samt för att informera om kommande studier.

CTC Clinical Trial Consultants AB har tillstånd att föra personregister. Om Du vill veta mer om hur vi behandlar och hanterar Dina personuppgifter kan Du läsa mer om CTC:s personuppgiftspolicy här: www.forskningsperson.se

Våra kliniker

Vi har kliniker i Uppsala och Stockholm där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning i människa. Samtliga studier har godkänts av Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

CTC Akademiska

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC Oscar

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC MTC

Dag Hammarskjölds väg 14
752 37 UppsalaTelefon: 070-957 48 00
E-post: mtc@ctc-ab.se

Karta
CTC Karolinska

Karolinska vägen 22
171 64 SolnaTelefon: 073-153 21 00
E-post: karolinska@ctc-ab.se

Karta