När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Om CTC

CTC utför klinisk forskning på uppdrag av universitetet, läkemedelsindustrin och andra forskningsföretag via kontrakt. Vi utför även prövningar i nära samarbete med andra kliniker och vårdcentraler runt om i Sverige.

I Uppsala har vi två kliniker, en på Akademiska sjukhuset och en på Dag Hammarskjölds väg 10.

I Linköping har vi en klinik på Brigadgatan 26.

Vi tillverkar inga egna läkemedel, utan arbetar på uppdrag av andra instanser. Hos oss arbetar bland annat sjuksköterskor, undersköterskor och läkare som alla har erfarenhet av läkemedelsprövningar.

CTC specialiserar sig på studier i tidig fas, det vill säga studier där läkemedel eller andra studiepreparat testas i friska forskningspersoner och ibland även mindre patientpopulationer. Sedan 2020 arbetar vi tätt ihop med vårt systerbolag ClinSmart. 

ClinSmart har en mindre klinik i samma hus som CTC på Dag Hammarskjölds väg 10 och kommer inom kort att starta ytterligare en i Stockholm. ClinSmart fokuserar på det kliniska genomförandet av studier i senare fas samt med digitala lösningar, men även i dessa studier är CTC involverade genom bland annat projektledning och rekrytering av forskningspersoner. Du kan därför via denna sida, forskningsperson.se, även anmäla dig för deltagande i ClinSmarts studier.


Våra kliniker

Vi har tre kliniker, två i Uppsala och en i Linköping där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning på människor. Samtliga studier har godkänts av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

Klinik Akademiska (CTC)

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
Klinik Oscar (CTC)

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
ClinSmart Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 10C 4 tr
752 37 UppsalaTelefon: 070-9574800
E-post: forsoksperson.uppsala@clinsmart.se

Karta
Klinik Linköping

Brigadgatan 26
587 58 LinköpingTelefon: 073-076 16 21
E-post: linkoping@ctc-ab.se

Karta