När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Om CTC

CTC utför klinisk forskning på uppdrag av universitetet, läkemedelsindustrin och andra forskningsföretag via kontrakt. Vi utför även prövningar i nära samarbete med andra kliniker och vårdcentraler runt om i Sverige.

VI har idag totalt 6 kliniker runt om i Sverige. Tre kliniker i Uppsala; en på Akademiska sjukhuset och två i science park (Oscar och MTC). En klinik i Solna, Stockholm (Karolinska) och även en klinik i Linköping (Ebbepark) och öppnar vår 6e klinik i Göteborg under hösten 2023.

Vi tillverkar inga egna läkemedel, utan arbetar på uppdrag av andra instanser. Hos oss arbetar bland annat sjuksköterskor, undersköterskor och läkare som alla har erfarenhet av läkemedelsprövningar.

CTC specialiserar sig på studier i tidig fas, det vill säga studier där läkemedel eller andra studiepreparat testas i friska forskningspersoner och ibland även mindre patientpopulationer.


Våra kliniker

Vi har kliniker i Uppsala, Stockholm, Linköping och Göteborg där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning i människa. Samtliga studier har godkänts av Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

CTC Akademiska

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC Oscar

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC MTC

Dag Hammarskjölds väg 14
752 37 UppsalaTelefon: 070-957 48 00
E-post: mtc@ctc-ab.se

Karta
CTC Karolinska

Karolinska vägen 22
171 64 SolnaTelefon: 073-153 21 00
E-post: karolinska@ctc-ab.se

Karta