När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Studie 388

Vill du delta i ett forskningsprojekt med ett nytt vaccin mot Respiratory Syncytial Virus (RSV)? 

Vi söker deltagare till ett globalt forskningsprojekt där vi undersöker 3 olika tillverkningssatser av ett nytt vaccin mot RS-virus hos vuxna som är 60 år eller äldre. 

RSV är ett virus som kan orsaka infektion i luftvägarna. Ibland uppstår mer allvarliga infektioner. Detta är vanligare hos äldre och små barn. I dagsläget finns inget vaccin mot RS-virus. 

Syftet med studien är att undersöka om alla tillverkningssatser är likvärdiga samt studera säkerheten av det nya RSV vaccinet hos äldre vuxna. 

För att eventuellt kunna delta i studien ska du vara över 60 år gammal och i övrigt känna dig frisk. 

Att delta i studien innebär 2 besök på kliniken (Dag 1 och Dag 31) samt en uppföljande hälsokontakt 6 månader efter vaccination. Alla besök och studievaccinet är kostnadsfria. 

Om du är intresserad elller vill veta mer fyll i kontaktformuläret här nedan så kontaktar vi dig.

Din medverkan är frivillig och du kan när som helst avbryta ditt deltagande. 

När du kontaktar oss kan vi komma att registrera dina kontaktuppgifter. Dataskyddslagstiftningen i EU (General Data Protection Regulation) reglerar behandlingen av dina personuppgifter. Studien är godkänd av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten.

Våra kliniker

Vi har två kliniker i Uppsala där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning i människa. Samtliga studier har godkänts av Etikprövningsmyndigheten innan de startar.

CTC Akademiska

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
CTC Oscar

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
ClinSmart Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 10C 4 tr
752 37 UppsalaTelefon: 070-957 48 00
E-post: forsoksperson.uppsala@clinsmart.se

Karta
ClinSmart Stockholm

Karolinska vägen 22
171 64 SolnaTelefon: 073-153 21 00
E-post: forsoksperson.stockholm@clinsmart.se

Karta