När du använder våra sidor, kommer forskningsperson.se att lagra så kallade ”cookies”, vilket är en liten mängd information som vi skickar till din webbläsare.. Läs vår Cookie Policy. Stäng

Vi är forskningspersoner

Var med och synliggör hur viktig forskningen är för dig och dina medmänniskor!

För att forskningen ska gå framåt behövs det att vi ställer upp som forskningspersoner i kliniska studier oavsett om vi är friska eller har en diagnos. Som forskningsperson deltar du i studier för att forskare ska kunna utvärdera bland annat nya läkemedel, kombinerade terapier, medicintekniska produkter och nya metoder. Att delta i studier kan innebära allt från att lämna ett blodprov till att testa ett läkemedel i flera månader. Oavsett studiedesign är det kritiskt att forskningspersoner ställer upp för att få fram effektiva och säkra behandlingar, metoder och vacciner.

Utan forskning skulle vi stå utan livsviktiga behandlingar för att rädda liv vid enskilda sjukdomsfall och olyckor likväl som vid pandemier.

Dela ett inlägg på sociala medier med hashtag #viärforskningspersoner och berätta varför just du valt att delta i en klinisk studie, arbetar med forskning eller skulle vilja delta i en studie. Kanske vill du bara tacka någon som ställt upp.

Tillsammans är vi framtidens hjältar!

#viärforskningspersoner

OBS! Tänk på att aldrig dela studiespecifika uppgifter eftersom det ofta är under sekretess.  

Här nedan kan du se andras inlägg:

Våra kliniker

Vi har två kliniker i Uppsala där vi genomför klinisk forskning på uppdrag av akademin, läkemedelsindustrin och andra kontraktsforskningsföretag. Alla studier genomförs enligt de regler och riktlinjer som gäller för klinisk forskning i människa. Samtliga studier har godkänts av Etikprövningsmyndigheten innan de startar. 

Klinik Akademiska (CTC)

Akademiska sjukhuset (ing 85 vån 2) 
751 85 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
Klinik Oscar (CTC)

Dag Hammarskjölds väg 10C 3 tr
752 37 UppsalaTelefon: 018-30 33 00
E-post: info@ctc-ab.se

Karta
ClinSmart Uppsala

Dag Hammarskjölds väg 10C 4 tr
752 37 UppsalaTelefon: 070-9574800
E-post: forsoksperson.uppsala@clinsmart.se

Karta